De productie van textiel één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Hierom vinden wij het hergebruik van textiel enorm belangrijk. Gelukkig delen veel mensen deze gedachte en hierom hebben wij de afgelopen jaren gemerkt dat mensen ‘de weg naar de textielcontainer’ steeds beter te vinden, maar óók de weg naar de tweedehandskledingwinkels. 

Mode & Zo is een initiatief van Opnieuw & Co. Omdat wij zien dat de vraag naar en het aanbod van herbruikbare kleding enorm is toegenomen de afgelopen jaren, hebben wij besloten hiervoor de Mode & Zo winkel te starten. Een winkel waarbij het aanbod speciaal ingericht is met dameskleding, -schoenen, tassen en accessoires. En omdat we echt geloven in de kracht van recycling, hebben we voor de inrichting van onze winkel zoveel mogelijk gebruik proberen te maken van herbruikbare spullen. 

 

milieugevolgen textiel water
Milieugevolgen textiel CO2

Mode & Zo is als onderdeel van Opnieuw & Co een non-profitorganisatie. Wij zijn een ontwikkelbedrijf, waarbij we (sociale) werkgelegenheid bieden en leer-/werkplekken voor studenten. We doen dat o.a. in samenwerking met diverse organisaties, gemeenten en onze aandeelhouders Da Vinci College en Reakt GGZ (Parnassia Groep). Als non-profit bedrijf hebben wij géén winstdoelstellingen. Maar we hebben als bedrijf wel met veel kosten te maken. Om aan onze doelstellingen op het gebied van werkgelegenheid, milieu en armoedebestrijding te kunnen voldoen, moeten we dus wel financieel rendabel werken.